Je bent meer dan welkom

Contactformulier

HeadFull Coaching

Kay Baggen
Beek (Limburg)

Wordt coaching of bokstherapie vergoed?

Op deze vraag kan ik geen volle ja of nee antwoorden omdat dit per situatie verschillend is. Wel zijn er een aantal voordelen, en opties die het onderzoeken waard zijn.

Vergoeding coaching via je werkgever

Er is vaak een scholingsbudget per werknemer. Je werkgever profiteert er natuurlijk ook van als jij werkt aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Je kunt dit altijd even checken bij jouw werkgever.

Het is wel belangrijk om de volgende zaken duidelijk te hebben voordat je in gesprek gaat:

  • Wat wil je met het coachingstraject bereiken?
  • Wat is je motivatie om met mij aan de slag te willen?
  • Welk voordeel zit erin voor je werkgever?

Belastingvoordeel particulieren

Een coachingstraject kun je als particulier inclusief de btw aftrekken van de belasting onder scholingskosten. Het doel van het traject moet dan wel gericht zijn op je werk, of op je persoonlijk functioneren.  Je kunt altijd de belastingdienst bellen voor meer informatie hierover.

 

Voordelen coaching voor ondernemers

Voor ondernemers zijn de kosten van een coachingstraject aftrekbaar binnen de inkomstenbelasting als bedrijfskosten. Ook kun de je 21% BTW terugvorderen tijdens je aangifte. Een boekhouder kan je hier meer over vertellen

Investering

Coaching is maatwerk en ik vind dat bij het financiële stukje dan ook maatwerk hoort. De sessies en de pakketten hebben een vaste prijs, maar deze kunnen in een x aantal termijnen betaald worden. Hoeveel termijnen dit gaan zijn overleggen we tijdens het intakegesprek.

Wat ik van jou verwacht is dat je dit traject ziet als een investering in je ontwikkeling en niet als een kostenpost.

Het is ontzettend belangrijk dat we op een ontspannen manier met jouw dromen en doelen aan de slag kunnen gaan en dat jij niet het gevoel hebt van ‘wat gaat dit aan het eind van de rit wel niet kosten’?

Duidelijkheid en maatwerk zijn naar mijn mening de hoofdingrediënten die zorgen voor een ontspannen sfeer waar ruimte is om te groeien.

Gaan wij samen aan de slag? Ik heb er zin in!