Dromen, woede en op de fiets naar Spanje

Dromen, woede en op de fiets naar Spanje

‘Ik ga naar Spanje fietsen!’ Toen ik dit een tijdje geleden tegen mijn vriendin vertelde was haar eerste reactie…. ‘Je hebt niet eens een fiets’

Ik denk dat je uit de eerste twee zinnen van deze blog al kunt opmaken dat ik van een avontuur houd én van een uitdaging. Hier nog eens bovenop kan ik laaiend enthousiast worden van een kersvers idee en maak daar vervolgens mijn nummer 1 doel van. Als mijn gevoel heeft gesproken, dan volgt de rest vrijwel altijd vanzelf. Ik voelde aan alles dat ik dit avontuur met mezelf aan moest gaan.

Het idee is geboren

Eind februari zat ik op mijn favoriete plekje in huis het boek van Wim Hof, The ice man, te lezen. Hij beschrijft in een aantal alinea’s het fietsavontuur naar Spanje dat hij samen met zijn tweelingbroer heeft gemaakt toen ze twee jonge knullen waren. Mijn ogen volgden aandachtig de regels en terwijl de woorden binnenkwamen voelde ik dat mijn hart sneller begon te kloppen. Dit wil ik ook!

We hadden al een vakantie naar Spanje op de planning staan, alleen zou ik gewoon samen met mijn gezin in het vliegtuig stappen. Ik kwam op het idee om al 3 weken eerder die kant op te fietsen om hun vervolgens daar weer te ontmoeten.

Ik struinde het internet af en kocht een fiets.

Nog even kort voorstellen

Voor de mensen die op deze blog terecht zijn gekomen en niet weten wie ik ben en wat ik doe zal ik me even kort voorstellen. Mijn naam is Kay en ik coach mensen die vastlopen op bepaalde gebieden en last hebben van een vol hoofd. Veel van mijn klanten herkennen zich in de kenmerken die bij ADD en ADHD horen.

Met mijn klanten worstel ik niet of in ieder geval zo min mogelijk met de dingen die ze niet meer willen, maar begeleid ik ze juist naar het pad waar ze diep van binnen naar verlangen.

Wat is jouw droom, waar word jij nou écht blij van? Op deze vragen hebben de meeste mensen geen duidelijk antwoord. Dit zijn ook zeker niet de makkelijkste vragen, maar in mijn ogen wel de belangrijkste.

In de coaching sessies onderzoeken we overtuigingen, gedachtes en emoties die in de weg staan om daar te komen waar diegene graag wil zijn. Welke patronen in het gedrag zorgen keer op keer voor dezelfde uitkomst?… En wat nog veel belangrijk is… Wat wil je hier graag voor in de plaats?

‘’Als je doet wat je altijd deed zul je krijgen wat je altijd kreeg’’

Ik begeleid mensen in het proces om het eens helemaal anders te doen. En ik kan je dit vertellen…dat voelt super!

De auto van de automonteur piept het hardst

De uitspraak in de titel wordt regelmatig gebruikt door mijn vader. Ik weet niet of het daadwerkelijk zo is, maar ik vind deze uitspraak in deze fase erg goed van toepassing op mijzelf als coach.

Ik voelde het weer… het bekende onrustige gevoel en de enorme drukte in mijn hoofd. In periodes zoals deze ben ik heel snel overprikkeld, geef ik mijn grenzen niet aan én luister ik ook zeker niet naar mijn lichaam. Met als gevolg dat ik me als een enorme klootzak kan gedragen en dat juist tegen de mensen die altijd voor mij klaarstaan.  

Mijn leven lang heb ik er al last van. Toen ik nog een klein mannetje was heette het een driftbui… nu als volwassen vent heeft het de naam woedeaanval. Ik ben nooit lang boos… hooguit een paar minuten, maar helaas is dat lang genoeg om iemand behoorlijk te kwetsen.

Één woede aanval per jaar zou je nog in de categorie ‘laat hem maar even uitrazen’ kunnen plaatsen. Maar als dit regelmatig gebeurt dan moet er echt iets gaan gebeuren.

Ondertussen weet ik dat dit de taal van mijn lichaam is en dat deze boosheid mij iets probeert te vertellen… iets waar ik te lang niet naar heb willen luisteren.

Een conflict in mijn kernwaarden

Ergens is er iets scheefgegroeid of heb ik een verkeerde afslag genomen waardoor er een conflict is ontstaan in mijn kernwaarden. Het voelt dan net alsof ik opgesloten zit in een leven dat niet bij mij hoort.

Wat ben ik toch aan het doen? Wat wil ik… en wie ben ik diep van binnen eigenlijk echt!? Als ik de antwoorden op deze vragen niet kan geven, dan weet ik dat er werk aan de winkel is. Mijn gevoel vertelde mij dat ik gewoon op mijn fiets moest stappen en dat de antwoorden vanzelf zullen komen. Dit avontuur zal vol zitten met lessen… lessen die ik nodig heb om te groeien als mens… als vader… partner… broer & zoon… als coach en als ondernemer.

Zonder droom ben ik verdwaald

Ik heb een Missie nodig… een puntje aan de horizon. Een droom waar ik elke dag naar toe kan werken. Een droom die ik beetje bij beetje steeds meer realiteit kan laten worden. Een verlangen dat mij zo veel kracht en energie geeft dat het niet de vraag is of mijn droom gaat uitkomen… maar wanneer. Zonder droom ben ik verdwaald…

Een kus en een knuffel… Op naar Spanje!

In alle vroegte word ik uitgezwaaid door mijn vriendin en dochtertje en fiets ik met natte ogen de straat uit. Op naar Spanje!

Ik fiets nergens voor weg… Ik ben onderweg naar mezelf.

Wordt vervolgd…

Facebook
Twitter
LinkedIn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Voor vaders met ADD of ADHD

In dit artikel zal ik je een kijkje geven in de keuken van deze vader én coach met AD(H)D. Een keuken waar Rob geus misschien een mager zesje voor zou geven en op sommige dagen een dikke onvoldoende.

Lees meer...